mondspoeling

Als je regelmatig last hebt van een slechte adem wordt dat ook wel halitose genoemd. Aan deze slechte adem kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen en het probleem hoeft daarbij zeker niet altijd in de mond zelf te zitten. Een slechte adem wordt altijd veroorzaakt door anaerobe bacteriën. Dit zijn schadelijke bacteriën die je mondgezondheid niet ten goede komen maar die wel te bestrijden zijn als je het op de juiste manier aanpakt.  

Deze slechte bacteriën kunnen zich nestelen in je neusslijm (zeker als je verkouden bent of een allergie hebt) maar tevens op je keelamandelen en tong. Als ze in de amandelen aanwezig zijn zitten ze daar vaak op de zogenaamde amandelstenen. Dit zijn kleine hoopjes viezigheid die achterblijven op de amandelen en die een prima kweekvijver zijn voor de bacteriën.  

Voorkom verdere problemen 

Amandelstenen zijn vieze hoopjes, ook wel beschreven als witte brokjes keel, die bestaan uit restjes van eten en drinken. Als de hoopjes alsmaar groeien trekken ze ook steeds meer schadelijke bacteriën aan die de gezondheid kunnen bedreigen. Je krijgt er dan niet alleen meer een slechte adem, droge mond of vieze smaak van maar loopt ook kans dat je een zere keel krijgt of zelfs problemen met slikken en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Bestrijd de amandelstenen daarom zo snel mogelijk bij de bron zodat je er vanaf raakt en minder kans loopt dat ze terugkomen.    

Zorg voor een goede hydratatie en balans van de mond 

De bacteriën en amandelstenen zelf kun je op diverse manieren tegengaan. Kijk goed welke manier je kiest en zorg er daarbij altijd voor dat je het probleem bij de oorzaak aanpakt. Hiermee voorkom je namelijk verdere problemen in de toekomst en bestrijd je de bacteriën het beste. Als je kiest voor mondspoeling van TonsilFresh betekent dit dat je daar je mond en keel goed mee kunt spoelen. Het mondwater kent zijn werking door de aanwezigheid van actieve zuurstof. Deze zorgt voor hydratatie en gaat de groei van bacteriën tegen. Zo wordt de natuurlijke balans in je mond en keel hersteld en krijgen de amandelstenen inclusief bacteriën geen kans meer. Groot voordeel van het mondwater is dat het enkel de slechte bacteriën aanpakt en de goede met rust laat.   

Verwijder de amandelstenen met een pipetje 

Je kunt amandelstenen dus op diverse manieren aanpakken. Als je ze het liefst helemaal verwijdert is dat altijd slim om te doen met behulp van een speciaal apparaatje zoals het Tonsil Fresh Cupping Glass. Dit apparaatje kost je wel wat in aanschaf maar het is degelijk uitgevoerd, zeer effectief en kun je vaker gebruiken. Het bestaat uit een balletje waarin je kunt knijpen om zo de pipet die eraan bevestigd zit via een buisje vacuüm te zuigen. De pipet plaats je op de amandelstenen zodat je deze eenvoudig kunt wegzuigen. Hiermee verwijder je ook meteen de slechte bacteriën zodat deze geen slechte adem meer kunnen veroorzaken.   

Druppel je neus om zo amandelstenen tegen te gaan 

Als je last hebt van amandelstenen kun je deze ook bestrijden met behulp van neusdruppels. Kies je voor de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops dan kun je deze inzetten om een slechte adem vanuit de neusholtes en de keelamandelen tegen te gaan. De druppels voorkomen daarnaast de vorming van amandelstenen. Bacteriën zetten zich graag af op deze stinkende hoopjes dus als je geen last van tonsils hebt door te druppelen dan ontstaan daar ook geen bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken. De druppels zijn tevens in te zetten bij aanslag op de tong of een vieze smaak in de mond dus je kunt ze voor meerdere oorzaken van een slechte adem gebruiken.   

mondspoeling

Kies een OraBrush in plaats van een tandenborstel om amandelstenen aan te pakken 

Op je tong kan zich allerlei viezigheid en aanslag ophopen die je het beste maar zo snel mogelijk kunt verwijderen om een vieze adem of andere mondproblemen tegen te gaan. Kies je voor het OraBrush Try Me pakket dan koop je een OraBrush borstel en LiquiGel om je tong mee te reinigen en te ontsmetten. De OraBrush heeft zachte haartjes die de tong en mond niet beschadigen en aan het uiteinde zit een schrapertje. Als je eenmaal de gel hebt aangebracht op de tong kun je deze met de borstel goed verdelen en met het schrapertje de resten er weer afhalen. De borstel zelf is na gebruik eenvoudig te reinigen en er blijven geen schadelijke bacteriën achter zoals bij een gewone tandenborstel nog wel eens het geval is.   

Haal de steentjes inclusief bacteriën veilig uit de keelamandelen 

Amandelstenen zijn feitelijk niets meer dan kleine hoopjes viezigheid waarin de concentratie aan schadelijke bacteriën erg hoog is. Deze bacteriën kunnen de oorzaak vormen van een slechte adem. Om dit te voorkomen kun je het beste de bacteriën bij de bron aanpakken. Je kunt ze hiervoor verwijderen met behulp van de Tonsil Fresh Loop Extractor. Met deze naald haal je in één beweging een amandelsteentje los en kun je dit verwijderen. De Extractor is handig in het gebruik en werkt ook nog eens veilig zodat je niets beschadigt aan de weefsels in de mond of keel. Als de amandelstenen inclusief bacteriën verwijderd zijn zul je ook snel weer een frisse adem hebben.  

Zorg dat je alle steentjes ontdekt en verwijdert 

Wil je graag van je keelamandelen af maar weet je niet precies wat je daarvoor het beste kopen kunt? Dan kun je ook ineens een complete set met instrumenten aanschaffen zodat je alles in huis hebt en kunt uitproberen welke methode je het handigste vindt. Hiervoor kun je kiezen voor de Tonsil Fresh LED Kit. Hierin zit een instrument waarmee je de amandel-steentjes eenvoudig en veilig uit de keelamandelen wipt maar wat nog belangrijker is: er zit een verwijderaar voor steentjes in die voorzien is van een LED lichtje. Hiermee kun je als gebruiker exact zien wat je aan het doen bent. Amandelstenen hebben nog wel eens de neiging zich zo diep mogelijk te nestelen in de amandelen en als je er dan een lampje bij gebruikt dat is ingebouwd kun je zelfs de meest diepe exemplaren vinden en verwijderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *