Er zijn verschillende soorten verzekeringen af te sluiten met betrekking tot je overlijden en de crematieverzekering is er daar één van. Eigenlijk is deze optie gewoon een andere vorm van de uitvaartverzekering. Je helpt je nabestaanden met de verzekering omdat de verzekeraar dan de kosten van de uitvaart deels of geheel vergoedt. Dat maakt het voor de nabestaanden wat gemakkelijker om alle zaken rond je crematie goed te regelen. Je kiest deze optie specifiek wanneer het jouw wens is om gecremeerd te worden. Dit is natuurlijk wat anders dan een begrafenis verzekeren.

Waarom kiezen voor de crematieverzekering?

Wat is nu eigenlijk het voordeel van het afsluiten van een crematieverzekering? Dit kan je heel simpel zien als het zorgen voor je nabestaanden. Omdat je voor de verzekering hebt gekozen, zet je jouw nabestaanden niet voor allerlei hoge kosten met betrekking tot je uitvaart. Dat is niet het enige. Het is namelijk ook zo dat je zorgt dat duidelijk is wat je wensen zijn en hoe dit uitgevoerd moet worden. Daar hoeven dus ook geen misverstanden over te bestaan. Je nabestaanden hebben minder zorgen en ze hebben minder te regelen. Dat is dus wel zo gemakkelijk voor ze.

Oog op de kosten houden

De reden om voor een crematieverzekering te kiezen is voor veel mensen gelijk. Het is namelijk zo dat een crematie behoorlijk wat kan kosten. Denk al snel aan bijvoorbeeld 8000 euro. Dit is natuurlijk een behoorlijke som, al kost het wel nog altijd minder dan een begrafenis. Het is belangrijk om te weten dat je dus ook zorgt dat de nabestaanden dit aankunnen. Om dit geregeld te hebben, is het slim om tijdens je leven alvast een potje op te bouwen dat aangesproken kan worden. In plaats van dit zelf te doen, doe je dat via de verzekering.

De kosten voor de verzekering

De crematieverzekering kost je natuurlijk wel wat. Het is immers net zoals bij andere soorten verzekeringen zo dat je een premie moet betalen. Die hangt af van de periode waarin je de kosten voor de verzekering wilt betalen. De leeftijd die je hebt als je begint met de verzekering. En ook is de hoogte van het verzekerde bedrag voor je crematie een factor. Neem al die zaken samen en je kunt bepalen wat de kosten van de verzekering ongeveer zullen zijn. Zo kan je het voor jezelf net wat gemakkelijker gaan maken.

Op Zeker.com vergelijk je verschillende aanbieders van crematieverzekeringen voor de beste deal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *