De meeste mannen hechten veel waarde aan hun kapsel. Gemiddeld brengen de meeste mensen dan ook heel wat bezoekjes aan de kapper. Alleen, wat doe je als je kaal begint te worden? In dat geval kun je een haartransplantatie overwegen. We hebben het specifiek over mannen, omdat zij vaak kaal worden op latere leeftijd. Dat komt doordat haarzakjes gevoelig zijn voor testosteron, een mannelijk hormoon. Zeker wanneer kaalheid bij jou in de familie zit, is de kans groot dat je zelf ook kaal wordt. Bij sommige mannen begint dat al op zeer jonge leeftijd. Anderen hebben het geluk dat ze eerst een lange tijd van hun bos haar kunnen genieten.

Begin je kaal te worden of ben je al een langere tijd kaal? Indien je daar onzeker over bent, dan is een haartransplantatie mogelijk iets voor jou. Indien je twijfels hebt, is het verstandig om verder te lezen.

Besef wel dat kaal zijn niet erg is

Indien je echt niet kaal wilt zijn, dan kun je besluiten om voor een haartransplantatie te gaan. Belangrijk is wel om te beseffen dat kaal zijn niet erg is. Er zijn een hoop mannen die kaal worden. De meeste mensen vinden het niet mooi als er een ronde kale plek zichtbaar is. Besluit je echter om je hoofd helemaal kaal te scheren, dan kan dit er ook erg goed uitzien. Kijk bijvoorbeeld eens naar superster Jason Statham. Hij wordt over het algemeen als zeer knap beoordeeld, ondanks dat hij een kaal hoofd heeft. Vaak is het slechts even een kwestie van wennen als je zelf kaal wordt.

Een haartransplantatie voor als je echt niet zonder haar kunt

Kun je echt niet zonder haar? Staat een kaal hoofd jou niet of ben je zelf simpelweg te erg gehecht aan een bos haar? Dan is een transplantatie van je haar altijd nog een optie. De meeste mannen blijven vrijwel altijd haar behouden op hun achterhoofd. Bij een haartransplantatie worden er hier haarzakjes weggenomen. Deze worden vervolgens geïmplanteerd in de kale plekken op het hoofd. Zodra de huid genezen is, begint het haar hier vaak weer snel te groeien. Zo kun je binnen een half jaar alweer een ‘normaal’ kapsel dragen.

Medicijnen of toch maar een transplantatie?

Veel mannen besluiten om eerst medicijnen te proberen voordat ze aan een transplantatie beginnen. Toch geven medicijnen tegen haaruitval nooit dezelfde resultaten als een haartransplantatie. De resultaten zijn doorgaans tijdelijk en zodra je met het medicijn stopt, vallen de haren ook weer uit. Bovendien kennen de medicijnen tegen haaruitval doorgaans ook bijwerkingen. Het is vaak dan ook een kwestie van tijd voordat de kalende man zijn kaalheid accepteert of een transplantatie overweegt.

Een haartransplantatie kent eigenlijk geen ernstige bijwerkingen. Als iemand al spijt van een haartransplantatie heeft, is dat omdat de resultaten tegenvallen. Het is dus wel van belang dat je realistische verwachtingen hebt. Wanneer je realistische verwachtingen hebt en een transplantatie ondergaat, dan zul je al snel merken dat dit een zeer effectieve behandeling is. Een transplantatie van je haar door Transhair kan dus zeker de moeite waard zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *