Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat heel wat vrouwen de keuze maken om een zogenaamde schaamlipcorrectie uit te laten voeren. Voor heel wat vrouwen geldt dan ook dat ze elke dag opnieuw geconfronteerd met vervelende pijnklachten aan de vagina. Deze zijn in bijzonder veel gevallen het gevolg van te grote binnenste schaamlippen. Deze kunnen er bij het uitoefenen van tal van verschillende activiteiten voor zorgen dat er vervelende pijnklachten ontstaan. Deze kunnen zelfs zo vervelend zijn dat ze bijvoorbeeld het vrijen tot een onaangename gebeurtenis kunnen maken. Wil jij hier graag verandering in brengen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het laten uitvoeren van een schaamlipcorrectie hier absoluut zeker voor kan zorgen.

Waarom een schaamlipcorrectie ondergaan?

We kunnen tegenwoordig vaststellen dat een correctie van de schaamlippen of een zogenaamde vaginale correctie steeds vaker voorkomt. In het merendeel van de gevallen is er sprake van een correctie van de te grote binnenste schaamlippen. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook zeker een verkleining van de buitenste schaamlippen door de jaren heen aardig populairder is geworden. Deze ingreep is voor heel wat vrouwen eigenlijk echt noodzakelijk. Zij ondervinden namelijk elke dag opnieuw klachten bij het uitvoeren van verschillende activiteiten. Denk hierbij niet alleen aan sporten en fietsen, maar ook aan vrijen. Het spreekt voor zich dat vrijen met je partner helemaal geen pijn met zich mee mag brengen, maar een momentje van puur genot moet zijn. Mede daarom laten veel vrouwen een schaamlipcorrectie uitvoeren.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie vindt er dus een verkleining plaats van de binnenste of de buitenste schaamlippen. Hierbij wordt ervoor gekozen om het overtollige weefsel te verwijderen. Op deze manier is het mogelijk om de klachten van de vrouw in kwestie op een relatief eenvoudige manier te verhelpen. Het merendeel van de schaamlipcorrecties die worden uitgevoerd nemen minder dan één uur in beslag. In principe is het mogelijk om de correctie van de schaamlippen op twee verschillende manieren uit te laten voeren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van volledige verdoving, maar behoort ook plaatselijke verdoving tot de mogelijkheden. Voor welke optie er uiteindelijk zal worden gekozen is uiteraard afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waar jij over beschikt.

Skin + Surgery Clinics – Surgery. Injectables. Skincare.

Waar rekening mee houden na afloop van de schaamlipcorrectie?

Tot slot spreekt het voor zich dat we het ook even moeten hebben over de periode volgend op het ondergaan van een schaamlipcorrectie. Gedurende de eerste twee à drie dagen na de ingreep is het zo dat het sterk wordt aanbevolen om elke 10 minuten te koelen. Tijdens de dag wordt het bovendien aanbevolen om zoveel mogelijk plaats te nemen op een opgerolde handdoek. Bovendien dien je er rekening mee te houden dat voor een periode van zes weken verschillende activiteiten ten stelligste worden afgeraden. Het gaat hierbij niet alleen om zware lichamelijke arbeid, maar ook om bijvoorbeeld het vrijen met je partner. Ook sporten wordt in deze periode sterk afgeraden. Wanneer deze zes weken voorbij zijn spreekt het voor zich dat je dit alles wel weer terug kan oppakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *