heupprothese operatie

Het is voor iedereen duidelijk dat het menselijk lichaam niet voor altijd mee kan gaan. je botten en gewrichten kunnen gaan slijten en op den duur kun je hier veel last van krijgen. het is daarom belangrijk dat je gezond blijft leven en je lichaam goed in beweging houdt. Door je lichaam goed in beweging te houden wordt het voor jou alleen maar beter en ontsnap je waarschijnlijk aan een heftige operatie zoals een heupprothese operatie . Het is natuurlijk ook interessant dat er steeds meer mensen zijn die zich inzetten voor het versterken van hun botten en gewrichten.

heupprothese operatie

Wat kun je gebruiken?

Je kunt verschillende producten inzetten om ervoor te zorgen dat jouw heup goed herstelt. In de huidige maatschappij zijn er genoeg middeltjes die je hierbij kunnen ondersteunen maar het is wel zo dat de meeste mensen geloven in de nieuwe mogelijkheden die er zijn om met jouw fysio te bespreken wat voor jou persoonlijk de beste optie is. Als de schade beperkt is gebleven dan kun je dit wellicht zonder enige heftige ingreep goed door komen. Als de schade wat heftiger is moet je misschien denken aan een prothese of iets dergelijks.

De prothese

Protheses zijn er veel verschillende soorten, net als dat ieder mens anders is. Daarom is het van essentieel belang dat de prothese perfect past bij de patiënt, als een maatpak. De prothese wordt daarom voor iedere patiënt gemaakt door middel van een MRI scan, met de scan wordt een 3d model gemaakt van de knie, daarna wordt de prothese gemaakt. Tijdens de operatie wordt er gebruik gemaakt van zaagmallen om ervoor te zorgen dat de prothese optimaal past. Na de operatie is het belangrijk om goed te rusten. Door middel van fysiotherapie wordt uw nieuwe knie sterker en kunt u weer makkelijker lopen. Door een knieprothese operatie te ondergaan hebben tal van mensen weer een actiever leven zonder pijn kunnen leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *